Cykelhjelm til børn – Hvorfor og hvilken hjelm er god?

Hvad er en god cykelhjelm til børn?

Det med cykelhjelme har de fleste en mening om. Og uden at snakke for, om man skal tvinges til at køre rundt med hjelm på Lars Tyndskids marked fordi en mode rigtig radikal mand på 47 år med sneakers og hængerøv, måske mener det er utroligt farligt at køre uden hjelm i Nordsjælland, skal vi ikke tage stilling det – Det er godt for børn at have beskyttelse uanset hvad, også selvom deres forældre voksede op uden cykelhjelme og sikkerhedsseler.

En cykelhjelm beskytter noget af hoved ved styrt for børnene, og heldigvis behøver man ikke tage en følende diskussion med sit barn om brugen, når man nu i sin egenskab som forælder kan dikterer. Derfor skal der findes den rigtige hjelm til pigen eller drengen, og her er pasformen selvfølgelig det vigtige.

Der findes dog andre ting som du skal tage højde for, og netop hvordan og hvilken hjelm der kan være god, kan du finde et par tips til her.

CE mærke?

CE-mærke giver dig en kvalitets tryghed, og der er ingen grund til at betvivle ægtheden af dette stempel.

CE mærket giver dig en tryghed for at produktet er testet ud fra en række fællesnævnere, så du som udgangspunkt får en ordentlig kvalitet. Producenten skal på eget ansvar, erklære at produktet er i overensstemmelse med alle lovkrav og at produktet må sælges i det europæiske samarbejdsområde. Du kan læse mere om bestemmelserne for CE mærket på sik.dk her.

Hvorfor bruge en cykelhjelm?

Det er et tåbeligt spørgsmål for vi ved alle hvorfor en cykelhjelm er den gode beskyttelse for det mest sårbare, nemlig hovedet. 20% af alle skader sker nemlig på hoved og hals, og faktisk har en cykelhjelm både reddet liv og afhjulpet at seriøse skader sker.

Det er tilrådeligt for voksne at bruge hjelm, men ved børn burde det være næsten være lovpligtigt, hvis forældrene ikke kan se det fornuftige i, at børn ikke nødvendigvis behøver at få hovedskader fordi forældrene ikke selv brugte cykelhjelme som børn.

Hvordan vælger man størrelse af cykelhjelm?

For at finde den rigtige størrelse, så skal du målet barnets hoved med et målebånd. Mål omkredsen af hovedet hvor det er tykkest. Du kan bruge en snor som alternativ til målebåndet, hvis du ikke har sådan et. Du skal dog måle snoren med en tommestok.

Gennemsnitsmål ser nogenlunde sådan ud:

  • 1-2 år: 50 cm. (ekstra small)
  • 2-5 år: 52 cm. (small)
  • 5-7 år: 54 cm. (small)
  • 7-9 år: 56 cm. (medium)

10 år og opefter kræver som regel voksenstørrelser i cykelhjelme.

Hvilken hjelm er god til børn?

Du finder efterhånden en del forhandlere af børnehjelme. Her kan du med fordel finde gode priser og produkter ved Ecykelhjelm. Du finder nemlig både til junior, skater og standard hjelme der er CE godkendte.

En god hjelm beskytter, hvor udvalget her garanterer den højeste beskyttelse, og så er det såmænd bare din(barnets) smag der er udslagsgiven for valg af hjelm.

var indholdet nyttigt for dig?
Sending
User Review
5 (1 vote)

Svar

Sending