Fed stil på stramt budget

Er du interesseret i mode og nye trends? Elsker du at shoppe, men har du samtidig et budget uden det store råderum? Trænger du til at få ryddet op i dit tøjskab?

I denne korte artikel får du vores skarpeste råd til, hvordan du kan få en cool garderobe uden at ende op med røde tal på kontoen.

Genbrugsguld til garderoben

De mest oplagte genveje til lækkert og billigt tøj er genbrug. Der er et utal af sider på nettet, hvor du kan finde alle former for beklædningsgenstande. De fleste af siderne har en søgemaskine, hvor du kan krydse af, hvis du leder efter et bestemt mærke eller en kjole med et særligt snit, hvilket sparer dig for en masse tid.

Når du ikke går efter noget bestemt, kan du tage på loppemarked eller kigge i genbrugsforretninger, der kommer stadig flere af. Det er blevet mere og mere populært at købe genbrug, og det betyder, at det langt fra kun er afvaskede t-shirts og hullede strømper, du kan købe i secondhand-forretningerne. Du vil blive overrasket over, hvor mange lækre ting du kan få til nærmest ingen penge, og sommetider er tøjet slet ikke brugt.

Udsalg, afbetaling eller off-season

Det behøver ikke løbe dig koldt ned af ryggen, hver gang du kører kreditkortet gennem betalingsautomaten og går hjem med poserne fyldt med nyt og lækkert tøj.

Du er sikkert allerede klar over det, men du kan spare store summer af penge på at gå på udsalg. I stedet for at ønske dig en nytårskjole med glimmer i julegave, så ønsk dig et gavekort til butikken og køb kjolen, når januarudsalget starter mellem jul og nytår.

Når du skal have en ny dame vinterjakke eller varme vinterstøvler, så køb dem, når vinteren synger på sidste vers, og butikkerne sætter priserne ned på vintertøjet for at få plads til forårskollektionerne. Det samme gælder for badetøj og blomstrede sommerkjoler, som kan friste i solskinsvejret, men som der er mere rum til i budgettet, når prisen sættes ned.

Hvis du helst vil købe tøjet, så snart du har brug for det, kan du overveje at købe på afbetaling. Find tøj på afbetaling her –så kan du shoppe løs uden at leve af havregrød resten af måneden.

Ryd op i garderoben

Som en ivrig shopper har du sikkert garderoben fyldt med fejlkøb, forkerte størrelser og trends, der ikke længere er trendy. Ryd op i dit tøj mindst to gange om året. På den måde får du plads til dit nye yndlingstøj i garderoben.

Og det er skam ikke den eneste fordel: Du kan også sælge dit gamle tøj på nettet, så du får endnu flere penge til at købe nyt tøj. Find fragtpriser her, så du ikke bruger hele din indtjening på forsendelse og papkasser. Du kan også slå to fluer med ét smæk ved at holde byttemarked med dine veninder, kollegaer eller søstre. I tager alle noget tøj med, som I ikke længere bruger, ikke kan passe, eller ikke bryder jer om. De andre må så vælge og beholde det, de gerne vil have, og resten kan I donere til en lokal genbrugsbutik. Det er fedt og tilfredsstillende at se dit aflagte tøj få nyt liv hos nogen, du kender, og du får selv nyt tøj til ingen penge. Det er da en ren win-win-situation.