Hvordan finder du den rigtige læderjakke model som mand?

En læderjakke til mænd har været det fede overtøj, som siden 50’erne har været synonym med den rå, hårde eller casual attitude. Marlon Brando og James Dean gjorde jakken populær og blev siden videreført af Hollywood som det populære overtøj for almindelige mænd, hvor de slidte jeans og rå læderjakker blev almindelige i film som “The Outsiders”,”Rumblefish”, “Indiana Jones” og mange andre.

Starten på læderjakken trenden kom dog før 50’erne. Hvem har ikke set western skydescener, hvor de bar de lange lyse skindjakker af okseskind. Helt ligesom med Ray Ban solbrillerne til mænd, så var læderjakken det praktiske beklædningsgenstand for militæret i USA og mange andre nationer under andens verdenskrig. Det var dog de amerikanske piloter der gjorde beklædningen almindelig med de seje pilotjakker i læder. Selvsamme piloter der viderebragte trenden til motorcykelklubberne og banderne, hvor mc jakken med sine velkendte snit blev “opfundet”.

I dag er en læderjakke den fede beklædningsgenstand, der kan bruges både på kontoret og på fabriksgulvet, for jakken er både personlig, praktisk og særdeles cool.

Hvordan finder du den rigtige læderjakke model som mand og hvorfor, er hvad, du finder her på Tøjlisten.

Hvorfor vælge en læderjakke som mand?

En skindjakke eller læderjakke er visuel fed og smart, for du kan i dag købe en jakke, der passer præcist til det, som du vil signaler.

Vil du være rå, så er mc jakken jo lige præcis den type af jakke, der passer til det. Helt ligesom hvis du vil signaler overskud, elegance og stil, så kan du finde det blandt de mange fede designer mærker som Tiger of Sweden, D. Gnak, J. Lindebergh eller lignede brands.

Udover du kan forme din egen unikke stil med skindjakken, så er læderjakker også særdeles praktiske. Læder er både pænt og slidstærkt, hvilket holder sig i rigtig lang tid. Materialet former sig nemlig efter dig, når du bruger jakken over tid. Det er med til, at give dig det unikke look og gode pasform, som netop er kendetegnet ved fede kvalitets læderjakker.

Hvordan finder du den rigtige læderjakke?

Udvalget i læderjakker er stort, og der findes mange fede typer og stile indenfor den ikoniske jakke.

  • Motorcykeljakken: Den kendte model er mc jakken, der giver dig det klassiske amerikanske look, som kan bruges til stort set alt.
  • Bomberjakken: Den første bomberjakke blev ført af flybesætningen og piloterne på de klassiske amerikanske bombefly fra anden verdenskrig. Kendetegn ved jakken er, at den slutter sig tæt om livet på dig, og giver det helt rigtige udtryk.
  • Pilotjakken: Pilotjakken er nok den model, som de fleste af os kender. Tom Cruise udødelige modellen i Top Gun, og den velkendte foret krave giver et stort og pompøs udtryk.
  • Den lange jakke: Der er kommet mange modeller i læderfrakke snittet, som især startede med at blive populære blandt rockere og metal grupperne. I dag finder du mange elegante og stilfulde jakker der har afløst uldfrakken.

Der findes selvfølgelig også andre modeller, men de ovenstående er de mest udbredte. Her skal du vælge typen, der passer til dit temperament, og hvordan din stil er. En læderjakke alt afhængig af modellen, kan passe både til de elegante herreskjorter eller den casual t-shirt, og går til alle slags bukser, dog ikke shorts.

Hvordan finder du så den gode kvalitet i læderjakker? Først og fremmest skal du kigge på materialet, hvor især okseskind giver den gode slidstærke jakke, og er i bedre kvalitet end meget andet. Hvis du ønsker en jakke der skal holde længe, så er det helt sikkert okseskind, som du skal kigge efter.

Den rette vedligeholdelse til bevaring af jakken?

Den fede ved en læderjakke frem for f.eks. en uldjakke, er, at du kan have den jakke stort set for evigt. Det kræver dog, at du passer på den og vedligeholder jakken.

Det første man skal gøre med sin nye jakke og stort set alt andet af læder, er, at imprægnerer jakken med den rigtige imprægnering. Jakken skal selvfølgelig bruges, og det betyder i Danmark, at du får skidt og regn på den, for vores danske vejr er ikke lutter solskin og glade dage. Derfor skal du huske at rense/tørre den af, når du kommer hjem, helt ligesom en våd jakke skal hænges til tørre, så faconen på jakken bevares.

Det er stort set alt, hvad der kræves, for at din læderjakke holder sig flot.

var indholdet nyttigt for dig?
Sending
User Review
4 (1 vote)

Svar

Sending