Sådan finder du det rette sports- og træningstøj

Er du på jagt efter en T-shirt, en jakke eller en funktionstrøje, som du kan bruge, når du skal dyrke sport? Når det er tid til at få pulsen op, hvad enten det er i træningscenteret eller med en løbe- eller cykeltur udenfor, er det vigtigt for din præstationsevne, at du har bekvemmeligt tøj på. Det er svært at komme i tanke om noget, der kan være mere irriterende end syninger, der generer, eller en T-shirt med dårlig pasform, når der skal motioneres. Fokus kan hurtigt blive flyttet fra at nyde træningen til kun at tænke på, at der er noget, der generer dig. Men hvordan sammensætter du den perfekte garderobe med træningstøj? Det kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Hvilken type træning dyrker du?

Når du skal vælge træningstøj, skal du tage udgangspunkt i, hvilken type sport du dyrker. Der er nemlig stor forskel på, om du udelukkende træner indendørs eller udendørs. Træner du mest udenfor, skal du blandt andet være opmærksom på at have sportstøj til de forskellige årstider. Den T-shirt, du bruger om sommeren, kan du højst sandsynlig ikke bruge på dine løbeture, når temperaturen er omkring frysepunktet i vintermånederne. Derudover er det forskelligt fra sportsgren til sportsgren, hvad der er nødvendigt at have liggende i garderoben. Dyrker du golf eller tennis, kan det være smarte polo shirts, du skal have liggende på hylden. Funktionstøj er ideelt, hvis du cykler eller løber, da funktionstøj sørger for at lede sved væk fra din krop, så du ikke bliver kold og våd. På billigtshirt.dk kan du finde billige T-shirts, sportstøj, funktionstøj og meget andet fra førende producenter inden for sportstøj. Når du vælger sportstøj, er det en god idé at gå efter kvalitet, da disse varer både holder i længere tid og ofte er mere funktionelle.

Start indefra, når du vælger overdele

Når du skal vælge, hvor meget tøj du skal have på til din træning, er der flere ting at tage højde for. Dog skal det ikke lyde mere besværligt, end det er. Med enkle huskeregler er du godt på vej. Igen skal du tænke på, at dit valg af sportstøj hænger sammen med, hvilken form for sport du dyrker. Et eksempel kan være en løbetur udenfor i 10 graders varme. Den første huskeregel er, at du skal tænke indefra og ud. Det betyder, at du først skal tænke over det inderste lag. Er du kvinde, er det første lag derfor en god sports-BH. Selvom 10 grader kan virke en anelse køligt, kan du som hovedregel gå ud fra, at det kommer til at føles 10 grader varmere – det vil sige som 20 grader – når du får pulsen op. Det næste lag skal derfor være en funktionsdel, der sørger for at cirkulere sved og fugt væk fra kroppen. Der er forskel på mennesker, og derfor er det forskelligt fra person til person, om dette lag blot skal være en top, eller om det skal være en (langærmet) T-shirt. Hvis det regner eller blæser, kan en tynd løbejakke være det tredje og yderste lag. Hvis det er tørvejr, og solen skinner fra en skyfri himmel, er det ikke sikkert, at tredje lag er nødvendigt. Alternativt kan du vælge en pullover.

Var indholdet nyttigt for dig?
Sending
User Review
5 (1 vote)